torsdag 29 juli 2010

Valseger 2010

Vad är det som krävs?

Marginalerna är små, mycket små.

Vad kan då de rödgröna tänkas behöva göra för att vinna valet?
De behöver förtydliga sin politik, så att vanligt folk begriper vad de vill. Borgarna har ju pumpat ut några slogans som ett mantra. Även om det inte är sant, det de säger, så uppfattas det i alla fall av väljarna.
Man ska också komma ihåg att svenskarna är som guldfiskar. Om ett år minns ingen vad som utlovades i år, allra minst våra politiker.

Det finns dock några frågor som jag tror kan avgöra valet;

Utförsäkringarna/Sjukförsäkringarna;

De rödgröna går ut och talar om i detalj vad de vill göra med utförsäkringslagarna. Att utreda eller tillsätta en utredning är inte ett godtagbart svar, eftersom vi vet att sådana tar lååååång tid. Det är inga snabba killar och tjejer som jobbar så högt upp i kedjan. Kan man beskriva exakt vad som händer direkt efter valet och detta i praktiken blir så att de utförsäkrade tas omhand, återfår sin sjukpenning/tidsbegränsade sjukersättning och sedan OCKSÅ vill utreda lagen vidare så lär en stor del av väljarkåren vinnas över. En hel del stärks också i sin motvilja till de rödgröna, men det är individer som aldrig kommer att bege sig över till "andra sidan" i alla fall.

Man måste tydligt visa att man menar allvar med att man vill ta hand om sina invånare och inte bara sparka undan benen på dem och sedan sparka dem i huvet, upprepade gånger, som borgarna gjort.

Kriget i Afghanistan;
Tala om att man avser att ta hem de svenska trupperna från detta krig som till stor del bedrivs mot civila, kvinnor och barn. Att Bildt försvarar detta förvånas föga, eftersom det stämmer väl överens med deras politik i övrigt. Alla oskyldiga, främst kvinnor och barn, är idag lovliga måltavlor.

Evighetsgälderi;
Tala om att man tänker ta detta problem på allvar för första gången någonsin i svensk historia. OBS! Detta gäller inte situationer som i huvudsak visats i program som "Lyxfällan". T.ex. kan man säga att som steg ett, vill man genomföra de förändringar som föreslagits i "Insolvensutredningen", av Jan Ertsborn. Dessutom beställer man omgående en utredning om översyn av Utsökningsbalken, som är så tröttsamt "out of order". Blir detta för omfattande ska man i vart fall se till att göra snabbändringar i Utsökningsbalken för att korrigera de mest akuta problemen. Det är också viktigt att Kronofogden, justitiedepartementet och finansdepartementet, får så lite att säga till om som möjligt. Främst utifrån att dessa är till största delen ansvariga för de fel som är aktuella. Och om Kronofogden hatar barn, så står Judep på gården och skjuter dem på led, dvs Judep har ännu mindre till övers för barn. På alla instanserna är det så att ju högre upp man kommer i kedjan, desto värre är det.

När vi ändå håller på, kan de få slänga in att de river upp FRA-lagen, att man ska få vård hos doktorn, att Socialtjänsten MÅSTE följa svensk lag och inga åtgärder får göras i strid med mänskliga rättigheter och Lissabonfördraget, samt att Utvisningar i strid mot mänskliga rättigheter och Lissabonfördraget upphör omgående.
Och varför inte ge barn rättigheter som omväxling?

Och fler frågor lär säkert dyka upp, som t.ex. att Sverige (Carlgren c) stöder kommersiell valfångst, och att Sverige (Carlgren c) inte tycker att rent vatten är en mänsklig rättighet. http://www.dn.se/nyheter/varlden/fn-rent-vatten-mansklig-rattighet-1.1145068

Och som en bonus så sänks pensionerna nästa år med dryga 4%. De har väl haft det för bra, helt enkelt och någon måste ju betala jobbskatteavdraget.

Angående moderater, så är det inte min uppfattning att alla som röstar på moderaterna är svin. Alla kan göra misstag och det fanns en tid när även jag sympatiserade med extremhögern, dvs moderaterna. Problemet är snarare själva partiet och de som är aktiva i partiet, som jag ser som moderater. Man behöver ju inte vara moderat bara för att man håller med om hela eller delar av deras politik. Man märker på personen om denne är en mer trogen moderat. Förakt och människohat lyser liksom igenom, det går inte att dölja i förlängningen.
Jag känner faktiskt ett flertal personer som jag umgås med och/eller endast är bekant med som röstat på moderaterna och de är faktiskt riktigt trevliga, hur osannolikt det nu än kan låta.

Om (fp) haft en annan partiledare och inte ingått i alliansen, så hade jag starkt övervägt att rösta på dem. Endast tack vare Ertsborn. Det riktiga hotet mot Sverige, svenskarna och den övriga mänskligheten är ju trots allt närvaron av alliansen. Reinfeldt är våran Bush och Björklund är vår Himmler, kan man säga

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article7545641.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7540596.ab

http://www.nyhetsverket.se/nyhet/9078/Sjuka-och-utsatta-k%C3%A4mpar-f%C3%B6r-att-n%C3%A5-ut



Läs även andra bloggares åsikter om moderaterna rödgröna val2010 val 2010 folkpartiet FRA utförsäkrad sjukförsäkring afghanistan evighetsgäldenär socialtjänsten lissabonfördraget

intressant.se

2 kommentarer:

  1. Jag tänker ta med mig dina frågor och höra mig runt, ska bli kul och se var svaren blir.
    // Annsie

    SvaraRadera
  2. Spännande frågeställning...
    När det gäller evighetsgäldenärer, tror jag att problemet är så pass övergripande att ingen vågar starta processen. Tyvärr...

    Det går till och med att låna ut pengar som företag via SMS. Utan att ha något godkännande från Datainspektionen. Det säger allt...

    NoCash

    SvaraRadera