onsdag 4 augusti 2010

Är folkpartiet verkligen ett liberalt parti?

 
Kanske har jag missförstått innebörden av att vara liberal, för jag får det inte att gå ihop med deras förbudsiver.
Inget annat parti är så mycket för förbud på olika sätt och gärna när det gäller barn. Jag väntar bara på att de ska återinföra AGA och rätten till att låsa in sina barn.
 
Hur som helst har man i nuläget föverkat möjligheten till att använda ordet liberal i sin partibeteckning, eftersom det klingar så falskt.
 
Och "problem" som uppkommer av täckande plagg kan man lösa på annat sätt. Det blir lite krångligare, men det går. Tyvärr verkar ingen vara intresserad av att försöka, utan går direkt på förbud. Det är precis som att han sitter hemma på kvällarna och funderar över vad han ska förbjuda härnäst. Något nytt måste föbjudas, annars blir det inte rätt, verkar de tycka.
 
Numer blir det Folkpartiet - inte så liberalt. Eller "fler förbud för folket".
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om folkpartiet frihet liberalism val2010 björklund himmler
 

4 kommentarer:

  1. "Hohum, hohum, det handlar nog mer om röstfiske långt ut på högerkanten än om liberalism" tänkte hon "men vad vet jag, jag är ju överskuldsatt och därmed förmodligen obildbar...."

    SvaraRadera
  2. Instämmer i att det troligen handlar om desperata åtgärder i upptrissningen av valrörelsen... några hundra röster extra på grund av vi vill slopa detta... införa det där... osv... blir nog till flera tusen röster i slutänden.... Sen när allt kommer omkring behöver de ju ändå inte genomföra alla löften för de KAN helt enkelt inte då de inte blir ensamma om makten..... :D

    SvaraRadera
  3. Äsch. De vill bara sno så mycket röster från SD och ND som möjligt.
    Tänker på deras tidigare krav för att få medborgarskap m.m.

    SvaraRadera
  4. Mohahahaha...jag hade precis ställt frågan om vad det är för konstigt med Folkpartiet....dom är ju helt osynliga och då kommer detta...ja kära nån ;)

    //Inspirerar

    SvaraRadera