onsdag 11 augusti 2010

Värre när minkar plågas än när människor plågas?

Jag tycker att det är konstigt att nyhetsvärdet av att människor dör, plågas till döds är mindre än när minkar vanvårdas.
Inte på något sätt vill jag försvara plågandet av minkar, men kan inte låta bli att reflektera över att inget hörs om när enskilda människor plågas till döds av vår regering.

Det värsta är att det började med sjuka men det verkar nu även gå över till arbetslösa, där ungdomsarbetslösheten formligen skenar. Att högste ledaren har mage att klappa sig själv på axeln och mena att det är en synvilla är faktiskt lite äckligt.

Gång på gång kommer så verklighetsfrånvända uttalanden och beslut från regeringen att jag är övertygad om att regeringen består av utomjordingar. Kolla bara högste ledaren, så ser ni att han är extremt lik ledaren i "Tredje klotet från solen", som är en dokumentärfilm om utomjordingars liv här på jorden.

Det finns i alla fall inte någon frisk, tänkande människa som kan komma med liknande uttalanden som vår högste ledare, eller beslut som vår regering. I vart fall inte såsom vi normalt sett definierar en människa.

I ljuset av att fler värnar om djur än om människor i detta land kanske det inte är så konstigt att flest personer röstat på Alliansen. Frågan är om svenskarna ska fortsätta på den inslagna vägen eller om man vill visa en annan sida av sig själv som människa, såsom en individ som inte är girig och bara bryr sig om sig själv.

Men, men.... vi får helt enkelt se den 19/9, eller kanske den 20:e.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar