fredag 27 augusti 2010

Sverige hyllades för vita bussarna, nu gör Sverige tvärtom

Frågan är om det är något självändamål bland borgare att göra tvärtom. Vi har hyllats för att vi räddade livet på tusentals judar, men numer väljer vi att göra tvärtom.

Sjuka, friska, förföljda,homosexuella osv. skickas tillbaka till ibland en säker död, ibland bara lite tortyr och ibland hem till sin vanliga misär. Någon gång kanske till ett normalt liv. Ungefär som med sjuka svenska medborgare, fast med en annan buss.

Handlingarna är i vart fall väldrigt långt ifrån handlandet med de vita bussarna och det ökar och ökar, trots kritik från FN m.fl. och trots att det strider mot Lissabonfördraget.

Frågan är varför vi envisas med dessa konventioner om vi ändå inte avser följa dem (stämmer f.ö. även in på vargslakten) och frågan är varför Sverige så hårt kämpar för att bli ett omänskligare Sverige.
Inte var det perfekt förut och inte lär det bli perfekt oavsett regering, MEN det har blivit mycket, mycket värre med vår nuvarande regering.

Samtidigt måste det betraktas som ren skär tortyr om vi ska tvingas leva med samma regering i minst fyra år till.
Det är även tydligt att vår statsminister har ett nedvärderande översittarbeteende gentemot kvinnor. http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7686328.ab



Läs även ett litet inslag om hur arbetslinjen ser ut i verkligheten (obs! fallet är inte unikt, för det företaget, och stöttas ofta av staten) http://gt.expressen.se/nyheter/1.2112592/jag-skams-for-att-jag-lat-mig-luras

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7684864.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7683780.ab


Läs även andra bloggares åsikter om val2010 Rödgröna Regeringsskifte sjukförsäkringen Alliansen Regeringen flykting asyl vita bussar judar tortyr
 



4 kommentarer:

  1. Ungefär så ja... Riktigt när empatilösheten blev modern vet jag inte. Möjligtvis när diverse livsstilscoacher började tjata om att vi skulle satsa på oss själva och ta plats. Vilket man i och för sig kan göra, dock inte genom att gå på folk.

    Och nej, det var inte bra förut men det är betydligt sämre nu och enligt mig skulle det vara illa med en rödgrön regering och en fullständig satans katastrof med ytterligare fyra år med yrkeslögnarna vi har i palatset idag. Får vi sedan in SD i riksdagen också så är det läge att göra sig redo för självförsvar...

    Dwight

    SvaraRadera
  2. Intressant Dwight, jag är böjd att hålla med på alla punkter.

    SvaraRadera
  3. @Dwight: Det började i samband med att en viss utilitarist vid namn Torbjörn Tännsjö fick plötsligt ställa in etiken i vården. Efter det har det bara gått utför.

    SvaraRadera
  4. Nu är det filmvisning hos mej...vad är det vi väljer ...egentligen!?

    SvaraRadera