torsdag 1 juli 2010

Ägs Alliansen av banker, inkassobranschen och näringslivet?

http://www.aftonbladet.se/kultur/article7397793.ab

De vägrar i vanlig ordning att redovisa vilka som stöttar dem. På ett sätt är det deras fulla rätt, men det väcker ändå en känsla av obehag.
Framförallt om man tänker på konstiga beslut och ovilja till att fatta andra beslut.
Självfallet tänker jag närmast på det faktum att moderaterna inte vill genomföra ändringarna i skuldsaneringsförfarandet som utredningen "Vägen tillbaka för överskuldsatta" och tyvärr finns det många andra liknande situationer.

Denna utredning beställdes av Alliansen och har genomförts av folkpartisten Jan Ertsborn. Övriga partier i alliansen är för ändringarna, men inte moderaterna. De som invänt mot ändringarna är inkassobranschen och riksgälden (som är moderatledd).

Föga oanat dyker ju misstanken upp om att inkassobranschen bidrar med många kronor i moderaternas valarbete och plötsligt förstår man lättare moderaternas ovilja.

Att inkassobranschen gör såhär är ingen nyhet. Man belönade t.ex. företrädare för "jumbon" i branschen, Alektum, med ett pris för goda kundrelationer. Detta trots att många, många vittnar om hot, indrivning av preskriberade skulder osv. Kanske har de någon nöjd kund, vad vet jag, jag tvivlar dock på det. I vart fall, Alektum är en av de största sponsorerna till denna förening, Svenska Kreditföreningen.

Värt att också notera är att en av pristagarna, tillsammans med Datainspektionen och Kronofogden utbildar Svensk Inkassos medlemmar/anställda. Och då ska man inte glömma att Kronofogden och Datainspektionen gör det som opartiska myndigheter. Har man deltagit på en sådan utbildning, vet man däremot att upplägget inte är speciellt opartiskt, men det är en annan femma. Eller som vår pristagare sade; "det handlar inte om att ha rätt, det handlar om att få rätt".
Kanske förklarar även detta lite av att Datainspektionen oftast är tämligen oävna till att utreda brott mot God Inkassosed?



Läs även andra bloggares åsikter om Alektum Inkasso Alliansen Moderaterna Folkpartiet Ertsborn skuldsanering kronofogden val2010 val 2010 nazism mutbrott

intressant.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar