fredag 2 juli 2010

Är Orwell Asks pseudonym?

http://www.dn.se/nyheter/sverige/ask-oppnar-for-fler-kameror-1.1125670

Jag börjar undra om det inte kan vara så att det inom moderatleden finns starka kopplingar till George Orwell. Förlåt Orwell, om jag har fel, för ingen vill väl förväxlas med en moderat om man slipper.

Allt moderaterna gör påminner så starkt om det samhälle som avspeglas i romanen "1984". Är det en slump, eller är det så att Ask de facto är Orwell? Men genom en pseudonym då...
Fast det spricker väl på det faktum att Orwell såg detta samhälle som ett hot, när Ask ser det som en möjlighet. Kanske har man i moderatleden suttit och funderat och diskuterat och kommit fram till att man ska göra samhället just så som det står i 1984. Det ger ju ypperliga möjligheter till att granska den enskilda människan och jag kan nästan se fradgan i mungiporna på moderatvalparna, forsa fram.

Det lustiga i sammanhanget är att jag dessutom sett att moderaterna anses försvara frihet. Vilken frihet? Vems frihet? Hur definierar de frihet?
Fast det är klart - även de har väl ett eget "rövarspråk" som de tror är svenska... Pippi visste i alla fall att "rövarspråket" var påhittat.

Frågan är om det inte börjar bli dags att göra psykiatriska utredningar på vissa moderater. Deras verklighetsuppfattning verkar ohyggligt skev och det vore väl humanast om de kunde få hjälp med sina sjukdomar? eller?
Nä just det, det finns inga sjuka och inga sjukdomar i moderaternas Sverige... Alla är friska...

Peace out !



Läs även detta: http://blogg.fattigariddare.info/arg-igar-idag-och-sakerligen-aven-imorgon/


Läs även andra bloggares åsikter om Moderater Regeringen val 2010 val2010 Orwell 1984 psykisk sjukdom nazism

intressant.se



1 kommentar:

  1. OI!

    Blanda inte slagg bland psyksjuka.
    Det finns fortfarande heder bland de oss som sitter hos psyk.

    Detsamma kan man inte säga om dem i "Alliansen."

    SvaraRadera