tisdag 6 juli 2010

Valkampanj 100 000kr... Kronofogden

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/logndetektorn/article7424970.ab
http://www.expressen.se/Nyheter/val2010/1.2053682/schyman-eldade-upp-100-000
http://aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7422237.ab

Det här är intressant, mycket intressant.

F! får kritik för att man eldar upp 100 000kr i kontanter. Kommunal menar bl.a. att pengarna skulle kommit till bättre nytta på annat sätt. Tydligen ser sig kommunal som en "konkurrent" i feministkampen. Den kampen måste då ses som förlorad. Om kommunal idag äger frågan såsom representant för de flesta kvinnorna i arbetslivet, så har de inte lyckats särskilt väl. Inte lyckats alls, kanske man skulle kunna säga. Förtroendet för deras kamp föll väl när de lade ner sin strejk för några år sedan, som resulterade i ett nästan obefintligt resultat.

F!:s sätt kan knappast ha sämre effekt. Gudrun vet om att dagens maktstrukturer inte alls är särskilt intresserade av jämställda löner, eller jämställdhet överhuvudtaget. T.ex. vill man ju fortfarande inte att barn ska få rätt till båda sina föräldrar. Staten kämpar med näbbar och klor, för att förhindra detta, precis som man kämpar för att bibehålla löneskillnader mellan könen. När förespråkare sugs in i makstrukturer faller plötsligt frågan, den glöms bort, för man ser ju inte själv skillnaden längre. Riksdagsledamöter har ju lika lön för den tjänst de har...

Inget parti utom F! har ju på sin agenda att verkligen göra något åt problemet. Många snackar om det (som vanligt), men ingen gör något, ty Sverige är ett land av snackare. Vi är proffs på att snacka, men värdelösa på att åstadkomma skillnad. Efterlevnaden av mänskliga rättigheter och Barnkonventionen får oss att framstå som neanderthalare som inte kan läsa. Vi spelar i en helt egen liga, inte för att vi är så bra, utan för att ingen vill vara här och spela med oss. Det enda som för tillfället verkar vara bra är BNP, men folket mår skit, sjuka kastas ut i rännstenarna, får ingen vård och massarbetslösheten frodas.

Regeringen och riksdagen mår ju bra, de har ju hög lön oavsett om de är sjuka eller arbetslösa, och då måste ju alla må bra, eller?

Sjukt är det i alla fall.

De 100 000 kronorna då. Är det så jävligt att elda upp dessa? Hur mycket kostar Kronofogdens kampanj med rosa foldrar och rosa t-shirtar? Hur mycket kostar moderaternas valkampanj? Jag gissar att Kronofogdens kampanj landar på ett snarlikt belopp, men med mycket mindre substans och till mycket mindre nytta. Detta dessutom av våra skattepengar, dina och mina pengar, men ingen klagar. Här kan vi snacka om att elda stålar...
Är det statligt, så måste det ju vara bra och sant, eller?

Moderaternas kampanj kostar säkerligen minst 100 ggr så mycket, men mycket är där finansierat med privata bidrag, precis som de uppeldade pengarna. Tyvärr vet ingen utomstående vilka som finansierar moderaterna, men det är låga odds på banker, finansbolag och inkassobolag.

Notera att Kronofogdens färgval och ordval går hand i hand med moderaternas, som nu också börjat pryda sina bilar med rosa istället för blått. Tyvärr är det nog rätt många som går på deras bluff. Det har hänt förr och lär säkert hända igen, det räcker ju med att ljuga om hur verkligheten ser ut. Och ljuga är de bra på, det kan de, det är deras "grej".
Är det sagt av regeringen, måste det ju vara bra och sant, eller?

Istället för att oja sig över 100 000kr som eldats upp, kanske man kunde oja sig över att det faktiskt är som F! säger. Tyvärr verkar ingen bry sig om det, utan tycker kanske att det är helt ok. Eller som moderaterna säger, löneskillnader är bra. Att de sedan drar detta in absurdum, nämns sällan, men kvinnorna märker ju av det. Men det är ingen idé att klaga, man har ju ett jobb i alla fall, och ingen bryr sig ändå.

Jag hoppas i alla fall att det blir regeringsskifte, för jag orkar inte med ytterligare fyra år av naziststyre. Jag trodde det försvann i och med Tysklands fall 1945.
Det fanns en tid när även (c), (fp) och (kd) kunde ha varit aktuella att rösta på, men det går ju inte när de nu är en del av moderaterna. Att sedan pojkarna (ministrarna) i (fp) får führern att framstå som en söndagsskolelärare, gör ju inte saken bättre... men mer om det i något annat sammanhang, eller inte... (typ, är det någon idé?)


http://blogg.fattigariddare.info/mera-rosa/
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article7425951.ab


Läs även andra bloggares åsikter om Moderaterna val 2010 val2010 F! kronofogden fattiga riddare FI rosa Gudrun Schyman nazism (fp) (c) (kd)

intressant.se

1 kommentar:

  1. Tror de kommer vinna igen tyvärr. Folk som har det svårt: skuldsatta, sjuka, utförsäkrede etc etc orkar inte bry sig längre verkar det som.

    Hoppas jag vid gud har fel.

    Tack för inlägget

    SvaraRadera