torsdag 29 juli 2010

Valseger 2010

Vad är det som krävs?

Marginalerna är små, mycket små.

Vad kan då de rödgröna tänkas behöva göra för att vinna valet?
De behöver förtydliga sin politik, så att vanligt folk begriper vad de vill. Borgarna har ju pumpat ut några slogans som ett mantra. Även om det inte är sant, det de säger, så uppfattas det i alla fall av väljarna.
Man ska också komma ihåg att svenskarna är som guldfiskar. Om ett år minns ingen vad som utlovades i år, allra minst våra politiker.

Det finns dock några frågor som jag tror kan avgöra valet;

Utförsäkringarna/Sjukförsäkringarna;

De rödgröna går ut och talar om i detalj vad de vill göra med utförsäkringslagarna. Att utreda eller tillsätta en utredning är inte ett godtagbart svar, eftersom vi vet att sådana tar lååååång tid. Det är inga snabba killar och tjejer som jobbar så högt upp i kedjan. Kan man beskriva exakt vad som händer direkt efter valet och detta i praktiken blir så att de utförsäkrade tas omhand, återfår sin sjukpenning/tidsbegränsade sjukersättning och sedan OCKSÅ vill utreda lagen vidare så lär en stor del av väljarkåren vinnas över. En hel del stärks också i sin motvilja till de rödgröna, men det är individer som aldrig kommer att bege sig över till "andra sidan" i alla fall.

Man måste tydligt visa att man menar allvar med att man vill ta hand om sina invånare och inte bara sparka undan benen på dem och sedan sparka dem i huvet, upprepade gånger, som borgarna gjort.

Kriget i Afghanistan;
Tala om att man avser att ta hem de svenska trupperna från detta krig som till stor del bedrivs mot civila, kvinnor och barn. Att Bildt försvarar detta förvånas föga, eftersom det stämmer väl överens med deras politik i övrigt. Alla oskyldiga, främst kvinnor och barn, är idag lovliga måltavlor.

Evighetsgälderi;
Tala om att man tänker ta detta problem på allvar för första gången någonsin i svensk historia. OBS! Detta gäller inte situationer som i huvudsak visats i program som "Lyxfällan". T.ex. kan man säga att som steg ett, vill man genomföra de förändringar som föreslagits i "Insolvensutredningen", av Jan Ertsborn. Dessutom beställer man omgående en utredning om översyn av Utsökningsbalken, som är så tröttsamt "out of order". Blir detta för omfattande ska man i vart fall se till att göra snabbändringar i Utsökningsbalken för att korrigera de mest akuta problemen. Det är också viktigt att Kronofogden, justitiedepartementet och finansdepartementet, får så lite att säga till om som möjligt. Främst utifrån att dessa är till största delen ansvariga för de fel som är aktuella. Och om Kronofogden hatar barn, så står Judep på gården och skjuter dem på led, dvs Judep har ännu mindre till övers för barn. På alla instanserna är det så att ju högre upp man kommer i kedjan, desto värre är det.

När vi ändå håller på, kan de få slänga in att de river upp FRA-lagen, att man ska få vård hos doktorn, att Socialtjänsten MÅSTE följa svensk lag och inga åtgärder får göras i strid med mänskliga rättigheter och Lissabonfördraget, samt att Utvisningar i strid mot mänskliga rättigheter och Lissabonfördraget upphör omgående.
Och varför inte ge barn rättigheter som omväxling?

Och fler frågor lär säkert dyka upp, som t.ex. att Sverige (Carlgren c) stöder kommersiell valfångst, och att Sverige (Carlgren c) inte tycker att rent vatten är en mänsklig rättighet. http://www.dn.se/nyheter/varlden/fn-rent-vatten-mansklig-rattighet-1.1145068

Och som en bonus så sänks pensionerna nästa år med dryga 4%. De har väl haft det för bra, helt enkelt och någon måste ju betala jobbskatteavdraget.

Angående moderater, så är det inte min uppfattning att alla som röstar på moderaterna är svin. Alla kan göra misstag och det fanns en tid när även jag sympatiserade med extremhögern, dvs moderaterna. Problemet är snarare själva partiet och de som är aktiva i partiet, som jag ser som moderater. Man behöver ju inte vara moderat bara för att man håller med om hela eller delar av deras politik. Man märker på personen om denne är en mer trogen moderat. Förakt och människohat lyser liksom igenom, det går inte att dölja i förlängningen.
Jag känner faktiskt ett flertal personer som jag umgås med och/eller endast är bekant med som röstat på moderaterna och de är faktiskt riktigt trevliga, hur osannolikt det nu än kan låta.

Om (fp) haft en annan partiledare och inte ingått i alliansen, så hade jag starkt övervägt att rösta på dem. Endast tack vare Ertsborn. Det riktiga hotet mot Sverige, svenskarna och den övriga mänskligheten är ju trots allt närvaron av alliansen. Reinfeldt är våran Bush och Björklund är vår Himmler, kan man säga

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article7545641.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7540596.ab

http://www.nyhetsverket.se/nyhet/9078/Sjuka-och-utsatta-k%C3%A4mpar-f%C3%B6r-att-n%C3%A5-ut



Läs även andra bloggares åsikter om moderaterna rödgröna val2010 val 2010 folkpartiet FRA utförsäkrad sjukförsäkring afghanistan evighetsgäldenär socialtjänsten lissabonfördraget

intressant.se

onsdag 28 juli 2010

Är Expressen en nazistisk tidning?

Man kan ju med fog undra...

Kommentarer om nazister är inte tillåtna, men negativa kommentarer om kommunister är tillåtna.

Dessutom visar man en bild där Jan Björklund gör Hitlerhälsning på Gotland.

http://www.expressen.se/Nyheter/val2010/1.2078077/skop-alliansen-leder-i-ny-matning

Och i takt med "arbetslinjen" lär väl prostitutionen få sig ett uppsving, när fler och fler "nollas" och varken får akassa, sjukpenning eller socialbidrag och dessutom är för sjuka för arbete.
Visst de kan inte ta lika mycket som en välsvarvad 30-åring, men vadå, det ger ju mat på bordet och de har ju inte så mycket val. Med en bra hallick behöver de inte lämna sängen en gång.
Undrar om det är det, de syftar på när de vill att folk ska starta eget...?

Konstiga tider vi lever i, tider som jag inte att jag skulle få se. Jag trodde att det bara var skrönor från förr, men det står nu klart att det var sant och numer är sant. Borta är tiderna med demokrati och grundtanken om människors lika värde.

De intressanta är att svenskarna synes så lättledda. Ingen som stannar upp och funderar över de falska leendena, försäljningsargumenten och lögnerna. De låter ju precis som de hatade telefonförsäljarna på stan, som i värmen flyttat ut igen. "Det är bra för Dig!" Yeah right. Vilka godhjärtade personer som måste snacka ihjäl sig för att hjälpa mig.
Fortfarande finns det säkert invånare som tror att det som sägs på TV är sant oavsett hur tokigt det låter, eller att rubrikerna på kvällslöpet är detsamma som står i artikeln.

Intressanta tider och inga medel tycks förbjudna (akut flashback till 40-talet). Ska jag vara ärlig så tror jag att SD kan komma in i Riksdagen och i så fall blir det med Alliansens hjälp, genom stödröstande. SD är ju trots allt ett systerparti till Moderaterna, så steget är inte särskilt långt.

Och jag har mina egna teorier om vem som beställde skylten från Auschwitz. De skulle ha den som ett altare i partilokalen. Och nej, jag syftar inte på SD.



Läs även andra bloggares åsikter om moderaterna alliansen björklund sd nazism arbetslinjen utförsäkrad expressen

intressant.se

söndag 25 juli 2010

Barn är INGET värda för Kronofogdens anställda...

Kronofogden är en intressant institution. Skyddad verkstad, kan man säga. Inte så lik andra skyddade verkstäder, för denna har ju tillåtelse att sätta sig över lagen och gör det gärna, så länge det drabbar kvinnor och barn, men inte finansbolag eller deras gelikar.

Jag vet inte om det beror på att man inte tycker om barn eller vad det är, men konstigt är det. I krig ska man skona kvinnor och barn, men när det kommer till fogden är det tvärtom - offra på, allt vad ni kan!

Att jag tycker så, kommer såklart ur myndighetens hanterande av umgängesbarn vid löneutmätning.

Lagen (Utsökningsbalken 7kap 4§) säger: "Lön får tas i anspråk genom utmätning endast till den del den överstiger vad gäldenären behöver för sitt och familjens underhåll."
Till familjen hör INTE gäldenärens egna eller adopterade barn om de har status som umgängesbarn, enligt Kronofogden. Detta är Kronofogdens eget ställningstagande och inställning, men ingen lagtext.

Kronofogden
har "mandat" att fatta denna typ av sjuka ställningstaganden enligt Utsökningsförordningen 7kap 4§; "Närmare föreskrifter om bestämmande av förbehållsbeloppet får meddelas av Kronofogdemyndigheten."

Har man då en myndighet, där tjänstemännen och ledningen hatar barn, vilket de måste göra eftersom de inte tycker att barnen tillhör sin familj och heller inte behöver få mat, så blir det denna typ av människofientliga ställningstaganden.
Tingsrätten har uttalat att det som kronofogden säger, inte finns något som stödjer att man ska göra ett tillägg, men det finns heller inget hinder för ett tillägg. Detta ÄVEN om man då betraktar umgängesbarn som mindre värda och inte tillhörande båda sina föräldrars familj. Deras rätt till sin familj struntar man helt enkelt i, vilket man också uttalat. Man måste ju skydda borgenärens intressen, vilket man också uttalat. Kronofogden har haft en valfrihet i hur man ska tillämpa lagen på denna punkt och valt att fälla hellre än att fria, tvärtemot all annan rättstillämpning, dvs. valt att inga matpengar ska förbehållas för umgängesbarn.

Viktigast för myndigheten är att skydda borgenärens intressen och sekundärt är att skydda gäldenären mot felaktig eller för hög utmätning. Det är deras opartiska prioriteringsordning. Det är också därför man utmäter bostäder för att komma åt låga övervinster (5-10tkr) eller inga övervinster alls. Man säljer bilar på auktion till reapriser, man i stort sett skänker bort annat lösöre. Guld för köparen, men katastrof för gäldenären. Men som sagt, så är det viktigare att skydda borgenärens intressen än att skydda gäldenärens värden. Det är för övrigt lagstadgat att man inte ska sälja för undervärden eller med för små vinster. Dock "glömde" man den delen av lagen, vilket man ofta gör, framförallt om man samtalar med juristerna på Kronofogden. De har valt ut vilka delar de ska följa och vilka de ska strunta i och eftersom ingen utövar tillsyn över dem, så är det "fritt fram". Härliga tider... för Kronofogden alltså...

Kan man göra något åt detta?
Man kan anställa annan personal, som har egna barn och förstår värdet av att de kan träffa båda sina föräldrar. Tyvärr tror jag att många inom myndigheten har barn, vilket egentligen är extra synd om de barnen. Innebörden av det lämnar jag till läsarnas egna fantasi. För mig är det i vart fall inte positivt, men förklarar ganska väl varför det är ett så hårt klimat med ökad ungdomsbrottslighet. Inte enbart p.g.a. detta, men en bidragande orsak.
Det växer till ett krig där myndigheternas förakt för folket föder ett myndighetsförakt. Enskilda hatar inte myndigheter för att de är myndigheter, utan för att de behandlar människor som skit, rent ut sagt och som 88:e klassens människor. Hur kan de förvänta sig något annat resultat än att enskilda hatar myndighetsutövare?
Kort sagt: Medborgarna gör som staten gör och inte som staten säger.

Man kan implementera lagstiftarens intentioner i lagstiftningen:

Prop 1968:130 och dess betänkande; ”Till gäldenärens familj bör räknas hustru och egna eller gemensamma barn (eller adoptivbarn), även om familjen till följd av hemskillnad eller söndring eller av annan orsak lever splittrad”

Denna text kan man skriva in i Utsökningsbalkens 7kap 4§, så att det inte råder tvivel. Kanske måste man skriva uttryckligen att umgängesbarn har rätt till normalbelopp till det antal dagar de vistas hos gäldenären. Detta är troligtvis att föredra, eftersom minsta lilla möjlighet till att tolka lagen till borgenärernas fördel utnyttjas, eller kanske minsta lilla möjlighet till att tolka det till gäldenärernas nackdel utnyttjas. Resultatet blir i båda fallen detsamma och man kan inte lämna små, små "luckor" i lagen, eftersom myndigheten inte har något som helst intresse av att säkerställa att gäldenären får behålla tillräckligt för sig och sin familjs underhåll, i enlighet med UB 7kap 4§.

Och utifrån detta är jag helt säker på att "Kamrat Duch" skulle frias om han jobbat på en Kronofogden vid utförandet av brottet, eftersom de ALLTID kommer undan med att de "bara" har gjort sitt jobb.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7518580.ab

I samband med detta är jag helt säker på att en kronofogde kan genomföra ett mord och komma undan med det, för att det görs i tjänsten. Det är ingen tro jag har, utan jag är helt säker på att det är så. Den dagen någon "bevisar" motsatsen och då med Kronofogdens bevisvärderingar, så kanske jag kommer att ändra uppfattning. Det kan eventuellt räcka med att mindre brott beivras, för att min uppfattning ska ändras. Är man kriminell är Kronofogden den bästa arbetsplatsen, för där kan man begå brott utan att straffas.
Om inte annat så visar min uppfattning möjligen hur lite rättigheter och skydd från staten jag anser mig ha, hur kränkt jag kan ha blivit av denna, numer så folkliga myndighet, med rosa tröjor - en ulv i fårakläder...

Utsökningsförordningens 7kap 4§ (se ovan), bör begränsas på något sätt så att Kronofogden inte kan hitta på regler fritt. Det är en uppgift som de inte klarar av och samtidigt behålla ett mänskligt perspektiv.

Någon sade en gång; "En människa definieras inte av vad du är utan vad du gör". Det är utifrån detta som jag inte kan se Kronofogdens personal som människor, för de beter sig inte som människor och bara för att man ser ut som en människa, är det inte säkert att man är en människa.

Och vad hände med att barnens bästa alltid ska beaktas i beslut som berör barn? Ett typexempel på lag som Kronofogden "glömt".



Läs även andra bloggares åsikter om Kronofogden utmätning löneutmätning umgängesbarn umgängesförälder Kamrat Duch

intressant.se

fredag 23 juli 2010

Det HÄR är trygghet och välfärd i Borgarnas Sverige - JA, de hatar svenska folket

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7510504.ab

Själva artikeln säger egentligen allt, men det som "står ut" är bl.a.

"På Försäkringskassan är man medveten om det finns en grupp av människor, där C J ingår, som hamnar precis mellan stolarna.

– Den diskussionen har vi haft med lagstiftaren, men jag kan inte säga på rak arm att vi har en lösning på gång, säger Svante Borg, försäkringsdirektör."

Det drabbar några sjuka, so what? Ungefär så verkar man resonera och det är ungefär som vanligt, det ser ju bra ut i statistiken i alla fall. Med lite "tur" så kanske några fler hinner ta livet av sig, för det verkar ju vara det som syftet är när man manglar sjuka som de gör. Då behöver de ju inte rätta till "problemet" och statistiken ser kanonbra ut. Jag blir mer och mer övertygad om att det inte arbetar människor på dessa myndigheter. Jag vet inte vilken ras de tillhör, men de uppfyller i vart fall inte kriterierna för att vara människa.



Läs även andra bloggares åsikter om Försäkringskassan Sjukförsäkringen Utförsäkrad Moderaterna Alliansen

intressant.se

onsdag 21 juli 2010

Varför VILL inte Kronofogden vara opartiska? Varför är det ok att Kronofogden bryter mot lagen hela tiden?

Jag har funderat lite kring Kronofogdens ovilja till att bemöta sveriges invånare opartiskt och neutralt. Svensk lagstiftning säger ju att de SKA vara opartiska. Deras uppfattning om opartiskhet innebär ju som vi vet att de inte tycker att barn behöver mat vid löneutmätning. Detta är en praxis som de mycket effektivt arbetat fram med enda motivering att borgenären i sådant fall får betala för barnens mat.

För det första betalar borgenären INGENTING, möjligen leder det till en viss minskning av vinsten i de målen.
För det andra kan man i sådant fall använda samma resonemang, gällande alla gäldenärens kostnader, t.ex. egen mat, eller hyra osv. Varför stanna vid barnens mat? Är det bara för att handläggarna hatar barn, eller för att de inte tycker att barn bör äta när de är hos en gäldenär, eller är det en bestraffning, likt den som de ägnar sig åt vid auktioner och man vill lära gäldenärerna att om man inte kan betala sina skulder så får barnen svälta?

I ett av de prejudicerande målen från hovrätten skriver Kronofogden följande: "Om kostnader för umgänge skulle betraktas som en kostnad för fullgörande av underhållsskyldighet så skulle borgenären belastas med gäldenärens umgängeskostnader, vilket oundvikligen skulle stå i strid mot skyddandet av borgenärsintresset." Skrivet av Verksjurist Mats Ericsson, Processenheten Stockholm i mål ÖÄ 4277-99 Svea Hovrätt

Kronofogden anser det alltså vara av större vikt att borgenären skyddas, eftersom de antingen ser de som den svagare parten, eller för att de gått på samma universitet, än vikten av att skydda gäldenärens intressen mot för hög utmätning. Gäldenären skall trots allt få behålla tillräckligt för sig och sin familjs underhåll. Följaktligen anser myndigheten inte att umgängesbarn är en del av sin förälders familj i dessa situationer, vilket i dagsläget berör ca 50 000 föräldrar och då minst 50 000barn, men mer troligt ca 100-150 000 barn. Nu är ju barn, bara barn, verkar de tycka och då spelar det inte så stor roll.

I tidningen Protokoll (Kronofogdens tidigare interntidning), kan man läsa följande: "Men Matthias vågar inte gissa om auktionerna är lönsamma eller ej för borgenärerna. – Det är nog mera ett sätt att lära de här personerna att deras saker faktiskt utmäts och säljs om man inte kan betala sina skulder." sagt av Matthias Blomberg på Kronofogdens försäljningsenhet i Stockholm. Ska vi kalla honom Magister Blomberg, eftersom de tydligen har ett uppdrag att LÄRA gäldenärer något?

Till detta kommer det faktum att Kronofogden och Svensk Inkasso nu samarbetar och går ut med ett gemensamt pressmeddelande. Ingen gäldenärsrepresentant får yttra sig, utan det är ett samarbete mellan borgenärssidan och Kronofogden.
http://kronofogden.se/nyheterpressrum/presstjanst/pressmeddelanden/2010/pressmeddelanden/8av10farskuldsanering.5.1a098b721295c544e1f80004807.html

Tidigare var det bara högt uppsatta medarbetare som arbetade åt inkassobolagen (och fortsatt gör, såvitt jag  vet), men nu är det alltså även skuldsaneringsenheten som känner sig nödgade att sluta sig till inkassobranschen för att kanske krossa gäldenärerna.

Frågan är vad nästa steg blir i Kronofogdens arbete mot en opartisk och neutral myndighet, att Adler tar över Svensk Inkasso? Eller kanske Claes Månsson tar över Kronofogden, om han inte redan gjort det, inofficiellt vill säga...

Ta väl hand om er, för staten gör det inte. De tar varje chans de får till att rövknulla dig STENHÅRT. När de är klara säger de glatt att de faktiskt har ett uppdrag och ett regelverk att följa och då kan det vara svårt att gå på toa ett tag efteråt.

Och som kuriosa har Sverige en ny lagstfitning sedan 20091201, Lissabonfördraget. Denna gäller över all annan lagstiftning i Sverige och den är nu vår "högsta" grundlag. Men det struntar Kronofogden i, för de skiter blankt i vad som står däri.
Är det konstigt att människor utvecklar hat och agg mot denna myndighet? Inte borgenärerna då, eftersom svenska borgenärer får mest stöd och hjälp, jämfört med ALLA andra länder i världen. Föga förvånande utmäts svenska gäldenärer hårdast (finns det en koppling?). Men vad gör det, när Kronofogden är en opartisk myndighet och endast skyddar borgenärens intressen? Allt är som det ska i deras värld...



Läs även andra bloggares åsikter om Kronofogden Svensk Inkasso Inkasso utmätning löneutmätning umgängesbarn umgängesförälder Adler Claes Månsson Matthias Blomberg Mats Ericsson

intressant.se

onsdag 14 juli 2010

Kan det bli så mycket annat med moderater i ledningen?

 
SJ får utstå hård kritik igen för hur man hanterat tågstoppet i Stockholm under gårdagen.
Ulf Adelsohn uttalar sig i pressen.
 
Frågan som uppkommer är ju om man kunnat vänta sig så mycket annat när moderaterna styr den skutan?
Jag hade i alla fall blivit galen av att sitta där i hettan...
 
Tydligen verkar herr Adelsohn förstå att det inte lönar sig att spara på underhållet. Tänk om han kunde övertyga sina partikamrater i Regeringen om denna insikt, som med full kraft monterar ner hela välfärden, för att spara några snabba kronor.
 
Jaja, med moderater i kaptenshytten verkar det bara kunna gå åt pipan...
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Moderaterna val 2010 val2010 (m) sj
 

onsdag 7 juli 2010

Statsskulden nu 1 115 miljarder kronor - större än väntat!

Ett enormt belopp som ska tas i någon form av beaktande när man berömmer regeringens ekonomiska politik. En politik som f.ö. bygger på att strypa utgifterna oavsett konsekvenser (sjukförsäkringen och arbetslöshetsförsäkringen).

Undrar man mer om statsskulden kan man hos Riksgälden se att statsskulden fördubblades under Bildt-regeringen. Från 1998 har statsskulden sedan åter minskat fram till ca 2007, där skulden därefter synes vara stillastående, med en mindre ökning under 2008. Vi måste väl då i alla fall vara glada för att Borgarna inte gjort som de brukar, nämligen låtit statsskulden skena, men jag undrar vad som hände med minskningen av skulden som utlovades i samband med att man reade ut många statliga bolag...

Troligen är det så att skulden skulle ha ökat om det inte vore för att man reade ut bolagen, som genererar löpande intäkter till välfärden. Välfärd är dessutom ett minne blott i dessa tider och jag minns tillbaka till de stunder när sjuka fick vård och arbetslösa fick hjälp. Dessutom har jag hört att sjuka tidigare fick något som kallades rehabilitering. Tyvärr verkar ingen idag veta vad det är, så ingen har kunnat förklara det för mig, men det låter som något bra för de som är sjuka, men vad vet jag? En enkel man av folket... http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7414223.ab
http://www.expressen.se/ekonomi/1.2055304/storre-underskott-an-vantat

Och sedan har vi den fantastiska nyheten att en av führerns lärjungar valt att lämna skutan. Heder åt honom och det visar lite att man inte alltid bara är tvungen att göra sitt jobb.

Fångvaktarna i Tysklands Fas 3, behövde inte heller göra sitt jobb egentligen, de kunde faktiskt gå därifrån. Med livet som insats, precis som alla andra fångar... Det största problemet med denne minister måste väl ha varit den totala okunskapen om hur verkligheten ser ut för de flesta svenska arbetstagarna, dvs. de som inte kommer ifrån Östermalm eller Sthlm City.

Tyvärr ersätts han av en annan, lika verklighetsfrånvänd moderat. Spelar det någon roll? Inte i nuläget, då de har sin 3-månaderssemester och sedan är det dags för regeringsombildning, oavsett valutgång. http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7428894.ab http://www.expressen.se/Nyheter/val2010/1.2055547/tobias-billstrom-tar-over-efter-littorin

Glöm inte heller att politik i Sverige, har väldigt, väldigt lite med demokrati att göra.

Läs även andra bloggares åsikter om Moderaterna val 2010 val2010 riksgälden statsskuld Bildt nazism (fp) (c) (kd) (m)

intressant.se

tisdag 6 juli 2010

Valkampanj 100 000kr... Kronofogden

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/logndetektorn/article7424970.ab
http://www.expressen.se/Nyheter/val2010/1.2053682/schyman-eldade-upp-100-000
http://aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7422237.ab

Det här är intressant, mycket intressant.

F! får kritik för att man eldar upp 100 000kr i kontanter. Kommunal menar bl.a. att pengarna skulle kommit till bättre nytta på annat sätt. Tydligen ser sig kommunal som en "konkurrent" i feministkampen. Den kampen måste då ses som förlorad. Om kommunal idag äger frågan såsom representant för de flesta kvinnorna i arbetslivet, så har de inte lyckats särskilt väl. Inte lyckats alls, kanske man skulle kunna säga. Förtroendet för deras kamp föll väl när de lade ner sin strejk för några år sedan, som resulterade i ett nästan obefintligt resultat.

F!:s sätt kan knappast ha sämre effekt. Gudrun vet om att dagens maktstrukturer inte alls är särskilt intresserade av jämställda löner, eller jämställdhet överhuvudtaget. T.ex. vill man ju fortfarande inte att barn ska få rätt till båda sina föräldrar. Staten kämpar med näbbar och klor, för att förhindra detta, precis som man kämpar för att bibehålla löneskillnader mellan könen. När förespråkare sugs in i makstrukturer faller plötsligt frågan, den glöms bort, för man ser ju inte själv skillnaden längre. Riksdagsledamöter har ju lika lön för den tjänst de har...

Inget parti utom F! har ju på sin agenda att verkligen göra något åt problemet. Många snackar om det (som vanligt), men ingen gör något, ty Sverige är ett land av snackare. Vi är proffs på att snacka, men värdelösa på att åstadkomma skillnad. Efterlevnaden av mänskliga rättigheter och Barnkonventionen får oss att framstå som neanderthalare som inte kan läsa. Vi spelar i en helt egen liga, inte för att vi är så bra, utan för att ingen vill vara här och spela med oss. Det enda som för tillfället verkar vara bra är BNP, men folket mår skit, sjuka kastas ut i rännstenarna, får ingen vård och massarbetslösheten frodas.

Regeringen och riksdagen mår ju bra, de har ju hög lön oavsett om de är sjuka eller arbetslösa, och då måste ju alla må bra, eller?

Sjukt är det i alla fall.

De 100 000 kronorna då. Är det så jävligt att elda upp dessa? Hur mycket kostar Kronofogdens kampanj med rosa foldrar och rosa t-shirtar? Hur mycket kostar moderaternas valkampanj? Jag gissar att Kronofogdens kampanj landar på ett snarlikt belopp, men med mycket mindre substans och till mycket mindre nytta. Detta dessutom av våra skattepengar, dina och mina pengar, men ingen klagar. Här kan vi snacka om att elda stålar...
Är det statligt, så måste det ju vara bra och sant, eller?

Moderaternas kampanj kostar säkerligen minst 100 ggr så mycket, men mycket är där finansierat med privata bidrag, precis som de uppeldade pengarna. Tyvärr vet ingen utomstående vilka som finansierar moderaterna, men det är låga odds på banker, finansbolag och inkassobolag.

Notera att Kronofogdens färgval och ordval går hand i hand med moderaternas, som nu också börjat pryda sina bilar med rosa istället för blått. Tyvärr är det nog rätt många som går på deras bluff. Det har hänt förr och lär säkert hända igen, det räcker ju med att ljuga om hur verkligheten ser ut. Och ljuga är de bra på, det kan de, det är deras "grej".
Är det sagt av regeringen, måste det ju vara bra och sant, eller?

Istället för att oja sig över 100 000kr som eldats upp, kanske man kunde oja sig över att det faktiskt är som F! säger. Tyvärr verkar ingen bry sig om det, utan tycker kanske att det är helt ok. Eller som moderaterna säger, löneskillnader är bra. Att de sedan drar detta in absurdum, nämns sällan, men kvinnorna märker ju av det. Men det är ingen idé att klaga, man har ju ett jobb i alla fall, och ingen bryr sig ändå.

Jag hoppas i alla fall att det blir regeringsskifte, för jag orkar inte med ytterligare fyra år av naziststyre. Jag trodde det försvann i och med Tysklands fall 1945.
Det fanns en tid när även (c), (fp) och (kd) kunde ha varit aktuella att rösta på, men det går ju inte när de nu är en del av moderaterna. Att sedan pojkarna (ministrarna) i (fp) får führern att framstå som en söndagsskolelärare, gör ju inte saken bättre... men mer om det i något annat sammanhang, eller inte... (typ, är det någon idé?)


http://blogg.fattigariddare.info/mera-rosa/
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article7425951.ab


Läs även andra bloggares åsikter om Moderaterna val 2010 val2010 F! kronofogden fattiga riddare FI rosa Gudrun Schyman nazism (fp) (c) (kd)

intressant.se

lördag 3 juli 2010

Applåder vänstern, applåder Extra, extra, read all about it!

Men Jan Ertsborn (fp) är fortfarande min presidentkandidat! Trots att han är i samma parti som han som vill göra skolan som den var i slutet av 1800-talet. Det var tider det...

I alla fall... (V) går nu ut och vill ha fri kollektivtrafik för alla under 18år. Detta är helt enkelt kanon. Man verkar vilja göra det av någorlunda "rätt" anledningar också... Bara en sån sak :)

Kan London, så kan vi!
Ska vi i Sverige plötsligt börja bli ett föregångsland igen? Ja, det var ju några år sedan sist. Senaste avvecklingsrundan påbörjades ju 2006, när blårockarna (överklassen), började montera ner välfärdssystemet. Jag tycker INTE att det var bra tidigare, men det blir inte bra av att göra det sämre. Om man inte är en guldfisk då förstås, fast de kanske inte hinner bry sig så mycket.

Tänker här närmast på att moderaterna verkar ha ett minne som en guldfisk. Man klagar på de rödgröna som lovar välfärdssatsningar och man lovar "bräcka" alliansen oavsett vad de kommer med. Reinfeldt använde samma taktik i valet 2006 (Vaxholm den 12 augusti 2006), men det kanske herr Schlingmann har glömt. Minne som en guldfisk den där... http://www.dn.se/nyheter/valet2010/de-rodgrona-bjuder-over-alliansen-1.1132496

Extra, extra, read all about it!
http://www.vansterpartiet.se/index.php?option=com_content&view=article&id=2899:gratis-buss-foer-alla-barn&catid=22:nyhet&Itemid=799




Läs även andra bloggares åsikter om Moderaterna val 2010 val2010 vänsterpartiet fri kollektivtrafik kollektivtrafik

intressant.se

fredag 2 juli 2010

Är Orwell Asks pseudonym?

http://www.dn.se/nyheter/sverige/ask-oppnar-for-fler-kameror-1.1125670

Jag börjar undra om det inte kan vara så att det inom moderatleden finns starka kopplingar till George Orwell. Förlåt Orwell, om jag har fel, för ingen vill väl förväxlas med en moderat om man slipper.

Allt moderaterna gör påminner så starkt om det samhälle som avspeglas i romanen "1984". Är det en slump, eller är det så att Ask de facto är Orwell? Men genom en pseudonym då...
Fast det spricker väl på det faktum att Orwell såg detta samhälle som ett hot, när Ask ser det som en möjlighet. Kanske har man i moderatleden suttit och funderat och diskuterat och kommit fram till att man ska göra samhället just så som det står i 1984. Det ger ju ypperliga möjligheter till att granska den enskilda människan och jag kan nästan se fradgan i mungiporna på moderatvalparna, forsa fram.

Det lustiga i sammanhanget är att jag dessutom sett att moderaterna anses försvara frihet. Vilken frihet? Vems frihet? Hur definierar de frihet?
Fast det är klart - även de har väl ett eget "rövarspråk" som de tror är svenska... Pippi visste i alla fall att "rövarspråket" var påhittat.

Frågan är om det inte börjar bli dags att göra psykiatriska utredningar på vissa moderater. Deras verklighetsuppfattning verkar ohyggligt skev och det vore väl humanast om de kunde få hjälp med sina sjukdomar? eller?
Nä just det, det finns inga sjuka och inga sjukdomar i moderaternas Sverige... Alla är friska...

Peace out !



Läs även detta: http://blogg.fattigariddare.info/arg-igar-idag-och-sakerligen-aven-imorgon/


Läs även andra bloggares åsikter om Moderater Regeringen val 2010 val2010 Orwell 1984 psykisk sjukdom nazism

intressant.se



torsdag 1 juli 2010

Ägs Alliansen av banker, inkassobranschen och näringslivet?

http://www.aftonbladet.se/kultur/article7397793.ab

De vägrar i vanlig ordning att redovisa vilka som stöttar dem. På ett sätt är det deras fulla rätt, men det väcker ändå en känsla av obehag.
Framförallt om man tänker på konstiga beslut och ovilja till att fatta andra beslut.
Självfallet tänker jag närmast på det faktum att moderaterna inte vill genomföra ändringarna i skuldsaneringsförfarandet som utredningen "Vägen tillbaka för överskuldsatta" och tyvärr finns det många andra liknande situationer.

Denna utredning beställdes av Alliansen och har genomförts av folkpartisten Jan Ertsborn. Övriga partier i alliansen är för ändringarna, men inte moderaterna. De som invänt mot ändringarna är inkassobranschen och riksgälden (som är moderatledd).

Föga oanat dyker ju misstanken upp om att inkassobranschen bidrar med många kronor i moderaternas valarbete och plötsligt förstår man lättare moderaternas ovilja.

Att inkassobranschen gör såhär är ingen nyhet. Man belönade t.ex. företrädare för "jumbon" i branschen, Alektum, med ett pris för goda kundrelationer. Detta trots att många, många vittnar om hot, indrivning av preskriberade skulder osv. Kanske har de någon nöjd kund, vad vet jag, jag tvivlar dock på det. I vart fall, Alektum är en av de största sponsorerna till denna förening, Svenska Kreditföreningen.

Värt att också notera är att en av pristagarna, tillsammans med Datainspektionen och Kronofogden utbildar Svensk Inkassos medlemmar/anställda. Och då ska man inte glömma att Kronofogden och Datainspektionen gör det som opartiska myndigheter. Har man deltagit på en sådan utbildning, vet man däremot att upplägget inte är speciellt opartiskt, men det är en annan femma. Eller som vår pristagare sade; "det handlar inte om att ha rätt, det handlar om att få rätt".
Kanske förklarar även detta lite av att Datainspektionen oftast är tämligen oävna till att utreda brott mot God Inkassosed?



Läs även andra bloggares åsikter om Alektum Inkasso Alliansen Moderaterna Folkpartiet Ertsborn skuldsanering kronofogden val2010 val 2010 nazism mutbrott

intressant.se