fredag 27 augusti 2010

Sverige hyllades för vita bussarna, nu gör Sverige tvärtom

Frågan är om det är något självändamål bland borgare att göra tvärtom. Vi har hyllats för att vi räddade livet på tusentals judar, men numer väljer vi att göra tvärtom.

Sjuka, friska, förföljda,homosexuella osv. skickas tillbaka till ibland en säker död, ibland bara lite tortyr och ibland hem till sin vanliga misär. Någon gång kanske till ett normalt liv. Ungefär som med sjuka svenska medborgare, fast med en annan buss.

Handlingarna är i vart fall väldrigt långt ifrån handlandet med de vita bussarna och det ökar och ökar, trots kritik från FN m.fl. och trots att det strider mot Lissabonfördraget.

Frågan är varför vi envisas med dessa konventioner om vi ändå inte avser följa dem (stämmer f.ö. även in på vargslakten) och frågan är varför Sverige så hårt kämpar för att bli ett omänskligare Sverige.
Inte var det perfekt förut och inte lär det bli perfekt oavsett regering, MEN det har blivit mycket, mycket värre med vår nuvarande regering.

Samtidigt måste det betraktas som ren skär tortyr om vi ska tvingas leva med samma regering i minst fyra år till.
Det är även tydligt att vår statsminister har ett nedvärderande översittarbeteende gentemot kvinnor. http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7686328.ab



Läs även ett litet inslag om hur arbetslinjen ser ut i verkligheten (obs! fallet är inte unikt, för det företaget, och stöttas ofta av staten) http://gt.expressen.se/nyheter/1.2112592/jag-skams-for-att-jag-lat-mig-luras

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7684864.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7683780.ab


Läs även andra bloggares åsikter om val2010 Rödgröna Regeringsskifte sjukförsäkringen Alliansen Regeringen flykting asyl vita bussar judar tortyr
 



tisdag 24 augusti 2010

Veckans skämt

Måste väl ändå detta vara...




Jag förstår inte vad de gjort som påminner om mänsklighet...

måndag 16 augusti 2010

Val2010... Start om 16dgr

http://www.expressen.se/Nyheter/val2010/1.2097151/400-000-osakra-valjare-avgor

Om 16 dagar startar valet 2010. Då öppnar förtidsröstningslokalerna. Den stora massan röstar sannolikt som vanligt på valdagen, vilken i år infaller den 19 september. Dock kan man se att andelen förtidsröster har ökat och som intressent av fakta, ska det bli intressant att se hur det ser ut detta val. Faller dock in under kategorin "oviktigt vetande".

Däremot kan det tyckas viktigt för partierna, eftersom hela deras upplägg bygger på att valet är den 19/9 och som vanligt får jag känslan av att valrörelsen inte riktigt kommer igång. Valstugorna placeras väl ut denna vecka om jag inte misstar mig. Hur som helst blir det svårare att locka över de som förstidsröstat, än att fånga deras intresse i första läget.

Intresset för valet är i alla fall stort och det är på många sätt ett ödesval. Det är ett ödesval för de sjuka och arbetslösa som idag lämnas vind för våg, även om de på pappret har en s.k. "åtgärd". Minskad ersättning, ingen ersättning, sjuk men inte sjukskriven för dagarna är slut, arbetssökande i åtgärd, för det finns inga jobb. Å andra sidan är arbetslösheten en synvilla, för det har Reinfeldt sagt.

Hur som helst tror jag att det avgörs på hur giriga vi människor är. Är det viktigare med ytterligare skattesänkningar för de med arbete och samtidigt realisation av våra gemensamma tillgångar, eller bör vi försöka återuppbygga något som liknar en välfärd, där sjuka har rätt till hjälp och där arbetslösa kan få hjälp?

Jag tror inte att allt löses genom ett maktskifte, eftersom det traditionellt sett tar tid att återubbygga det som borgarna slaktat. Däremot tror jag att det handlar om riktning, dvs om den extra kronan i plånboken är viktigast eller omsorgen om andra är viktigast.

Och nej, det var inte bra tidigare, men det var bättre. Bättre för människorna i landet. Kanske inte bättre för de giriga, men för de övriga som förhoppningsvis är fler.

Kanske har jag fel, kanske har svenskarna på allvar tagit steget fullt ut till att bli "det giriga folket".
Den 20 september vet vi sannolikt svaret på detta.

Peace, out...

onsdag 11 augusti 2010

Värre när minkar plågas än när människor plågas?

Jag tycker att det är konstigt att nyhetsvärdet av att människor dör, plågas till döds är mindre än när minkar vanvårdas.
Inte på något sätt vill jag försvara plågandet av minkar, men kan inte låta bli att reflektera över att inget hörs om när enskilda människor plågas till döds av vår regering.

Det värsta är att det började med sjuka men det verkar nu även gå över till arbetslösa, där ungdomsarbetslösheten formligen skenar. Att högste ledaren har mage att klappa sig själv på axeln och mena att det är en synvilla är faktiskt lite äckligt.

Gång på gång kommer så verklighetsfrånvända uttalanden och beslut från regeringen att jag är övertygad om att regeringen består av utomjordingar. Kolla bara högste ledaren, så ser ni att han är extremt lik ledaren i "Tredje klotet från solen", som är en dokumentärfilm om utomjordingars liv här på jorden.

Det finns i alla fall inte någon frisk, tänkande människa som kan komma med liknande uttalanden som vår högste ledare, eller beslut som vår regering. I vart fall inte såsom vi normalt sett definierar en människa.

I ljuset av att fler värnar om djur än om människor i detta land kanske det inte är så konstigt att flest personer röstat på Alliansen. Frågan är om svenskarna ska fortsätta på den inslagna vägen eller om man vill visa en annan sida av sig själv som människa, såsom en individ som inte är girig och bara bryr sig om sig själv.

Men, men.... vi får helt enkelt se den 19/9, eller kanske den 20:e.

Framåt eller bakåt? Kronofogden är i alla fall de som sätter praxis!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7601772.ab#like

Alliansen leker med våra tankar, för att få oss att tro att de står för framåtsträvande. Snarare driver de oss längre in i mörkret. Man har också tagit an en logga som är förvillande lik Animal Planets och detta är såklart medvetet, eftersom det får oss att undermedvetet koppla de positiva värden som kanalen för med sig, till Alliansen. 

Nu är ju det enda sättet för Alliansen att lyckas lura svenskarna igen, eftersom ingen medvetet och med berått mod kan säga att Alliansen för med sig något positivt.

När de rödgröna går framåt kan vi hoppas på att resultatet av "Insolvensutredningen" genomförs, att det stiftas en särskild lag om att Kronofogden MÅSTE vara opartisk i sin handläggning.
Kanske vill de också att även pappor med utmätning ska kunna ta ansvar för sina barn och medger normalbelopp för barnen. Reglerna om underhållsstöd medger inte några lättnader som gör att mat kan köpas.

För tänk den hemska tanke att även barn ska kunna äta mat vid umgänge.

Kanske inför man även en regel om att sjukförsäkringen gäller vid sjukdom, eftersom Alliansen nu bestämt att försäkringen inte längre skall gälla.

Kanske, kanske, om och men och kanske...

Under tiden lider massor av människor!

VAKNA!!

OCH! Kronofogden är den myndighet som bär störst ansvar för praxis. Kronofogden vill gärna skylla ifrån sig på domstolarna, men om man läser kronofogdens ställningstaganden och yttranden, så blir det otvivelaktig att det är Kronofogden som sätter praxis! Kanske beslutar regeringen också att det inte ska vara så?





tisdag 10 augusti 2010

Är herr Björklund inte riktigt frisk?

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/bjorklund-tvinga-foraldrar-sitta-med-i-klassrummet-1.1150181

Precis som herr Björklunds tidigare förbudsiver tvivlar jag starkt på att det går att införa en lag om att tvinga föräldrar till skolan. Om man nu stiftar en lag i alla fall, så går det inte att införa straff för brott mot lagen. Detta eftersom sådana lagar skulle strida mot andra lagar som står över sagda tänkta lagar, vilket också var skälet till att man inte kunde införa en lag om förbud mot mobiltelefoner i skolan. Eller snarare så gick det inte att införa sanktioner i en lag mot mobiltelefoner i skolan.

Nu är sådana förbud inget som avskräcker herr Björklund som synes sakna all respekt för svensk lagstiftning, och frågan blir hur han ska straffas för det, när han samtidigt ägnar all sin vakna tid till att leta upp nya förbudsmöjligheter.

Att herr Björklund saknar psykologiska kunskaper råder inga tvivel om, men man skulle kunna drömma om att mannen i fokus skulle kunna inhämta kvalificerade råd från någon som vet något.
Och herr Reinfeldt kanske ska fundera över om det inte vore bättre med en ansvarig minister som faktiskt kan något. Barn går inte att drillas som soldater, just för att de ska tillåtas vara barn. Har herr Björklund svårt att acceptera detta, kan han faktiskt flytta till ett land där det är positivt med barnsoldater, för här ska det j*lar i mig inte vara några barnsoldater.


Läs även andra bloggares åsikter om Jan Björklund Fredrik Reinfeldt Alliansen Regeringen


måndag 9 augusti 2010

Självmordsgrupper p.g.a. Alliansen

Nu skrivs det lite i Aftonbladet om självmord, hur sådant sprider sig på internet osv.
http://www.aftonbladet.se/kultur/article7590350.ab

Vad som inte nämns är att det faktiskt börjat samla sig "grupper" som ämnar begå självmord. Vad man kan se är att man redan mer eller mindre gett upp, men ställer hoppet till ett regeringsskifte. Blir det inget regeringsskifte orkar man helt enkelt inte med minst fyra års helvete till.
Jag skulle vilja passa detta direkt till Gunnar Axén, som inte vill kännas vid att sjuka människor tar sina liv till direkt följd av regeringens politik och i detta fall Gunnar Axéns politik såsom ordförande i socialförsäkringsutskottet.

Hin håle, kan vara en ganska beskrivande benämning.

Jag hoppas i alla fall att det blir regeringsskifte, eftersom vi inte har råd med fyra års människoslakt till och för att de sjuka som planerar självmord ska kunna återfinna ett ljus i tunneln.

Och nog är Anders Borg skrämmande lik Gordon Gekko till sättet, även om Gordon är en fiktiv person. Filmen "Wall Street" skulle kunna döpas om till "Alliansen i Sverige", med frasen "Greed, for lack of a better word, is good".




onsdag 4 augusti 2010

Är folkpartiet verkligen ett liberalt parti?

 
Kanske har jag missförstått innebörden av att vara liberal, för jag får det inte att gå ihop med deras förbudsiver.
Inget annat parti är så mycket för förbud på olika sätt och gärna när det gäller barn. Jag väntar bara på att de ska återinföra AGA och rätten till att låsa in sina barn.
 
Hur som helst har man i nuläget föverkat möjligheten till att använda ordet liberal i sin partibeteckning, eftersom det klingar så falskt.
 
Och "problem" som uppkommer av täckande plagg kan man lösa på annat sätt. Det blir lite krångligare, men det går. Tyvärr verkar ingen vara intresserad av att försöka, utan går direkt på förbud. Det är precis som att han sitter hemma på kvällarna och funderar över vad han ska förbjuda härnäst. Något nytt måste föbjudas, annars blir det inte rätt, verkar de tycka.
 
Numer blir det Folkpartiet - inte så liberalt. Eller "fler förbud för folket".
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om folkpartiet frihet liberalism val2010 björklund himmler