onsdag 15 september 2010

Vill svenskarna verkligen inte ha jämställdhet?

Ju närmre valet vi kommer, ju mer fundersam blir jag över hur vi svenskar ämnar rösta.

I vart fall utifrån de dagliga mätningarna, och då med utgångspunkt ifrån att de stämmer någorlunda.

Det pratas mycket om orättvisan att kvinnodominerande yrken är lägre avlönade än manligt dominerade. Det har inte skett någon avsevärd förbättring sedan början på 80-talet, då man först började med dessa jämförelser.
Däremot görs det väldigt lite. Sittande regering har i olika sammanhang sagt sig vara emot en förändring i direkt handling. De säger sig stödja tanken, men vill inte göra något åt det.
De rödgröna är kanske lite bättre idag än Alliansen, men det vet vi inte eftersom de är förhindrade till handling. Ser vi historiskt på saken så är ju facit inget vidare, eftersom socialdemokraterna styrt landet större delen av 80-, 90- och 2000-talet.

Så har vi då F!, som kämpar för jämställdhet. Jag gissar att de flesta är ganska övertygade om att de inte skulle rösta alltför tokigt i andra frågor än just deras frågor. Ändå får de inga röster, som det verkar. Däremot får (sd) mycket röster i undersökningar och det är sammantaget tre främlingsfientliga partier (sd, m, fp), som får mycket röster, men inget parti som verkar för jämställdhet.

DET tycker jag är märkligt och det ska i alla fall bli intressant att se om undersökningarna stämmer med utfallet.

Om man tycker att det ska vara jämställt i landet vilka anser man då vara bäst skickade till att genomföra det? F!, Rödgröna, SD eller Alliansen?

Jag hoppas iaf att självmordsvågen inte blir av, men som det låter finns det risk att det iscensätts redan innan valet p.g.a. att man upplever att valet är klart och ytterligare fyra års rent helvete väntar. Det finns ju en gräns för hur mycket en människa kan tåla.
Tyvärr går det inte att göra politik av det, eftersom politikerna inte bryr sig på något enda sätt. Tydligast på den punkten är ju han Gunnar Axén, där t.o.m. människor som uttryckligen sagt att de tar sitt liv p.g.a. Alliansens politik avfärdas. Jag tror att det var samma typ av beteende som fångvaktarna under andra världskriget led av.

Det kan man i alla fall säga om Alliansen - de är konsekventa. De saknar empati och mänsklighet i allt de gör.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7785396.ab

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article7785522.ab



Läs även andra bloggares åsikter om Sjukförsäkringen Utförsäkrad Moderaterna Alliansen (sd) val 2010 val2010 rödgröna socialdemokraterna f! Gunnar Axén jämställdhet

intressant.se

1 kommentar:

  1. och just för att Alliansen gör perversa saker vill jag dela min blogpost med dej...;)

    SvaraRadera