tisdag 14 september 2010

Det är fullt legitimt att spotta på sjuka människor, eftersom det var regeringen som började, med Husmark-Persson i spetsen.

Denna vecka avgörs det. Inte nog med att själva valet går av stapeln på söndag, utan många bestämmer sig först denna vecka för vad de ska rösta på.
När det väl kommer till att lägga ner rösten i urnorna, tror jag inte att (sd) kommer över spärren. Utöver det är det huggsexa gällande majoriteten.

Om man tittar på förra valet hade ju sossarna gett upp inför denna vecka, vilket troligen var det som kostade dem segern. När det handlar om dessa små marginaler är det inte osannolikt.
Detta val går man lite mer offensivt ut och vill värva röster och det kan hänga på några få röster, så varje röst räknas.

En annan aspekt som också är tydlig är att svensken inte röstar utifrån något "facit" om hur det sett ut, utan utifrån vad politikerna lovar att de ska göra.
Moderaterna säger t.ex. att de är ett moderatparti, men har inte lyckats sänka arbetslösheten, utan den har t.o.m. ökat. Dock inbillar sig många att moderaterna är ett arbetarparti i alla fall.
Man har redan påbörjat arbetet med att bygga nya kärnkraftverk och det måste man säga gick fort. Från nedrustning till kapprustning på 4 år.
Det liberala partiet har försökt med nya förbud under perioden och går till val på ytterligare ett antal. Förbud är melodin för att få ordning, tydligen. Det märkliga är att det drivs i ett s.k. liberalt parti. Mera förbud till folket! Heja!

Säga vad man vill om (sd), men de är i alla fall ärliga med sina intentioner. (M)oderaterna, som står ännu längre till höger, döljer dock sina riktiga intentioner med landet. Läser man igenom material och annat, så är det ju tydligt att de vill öka klyftorna, öka "utanförskapet" och ta från fattiga, sjuka och arbetslösa för att ge till medel- och höginkomsttagare. Bara det faktum att man stjäl pengar från de sjuka varje år är bedrövligt och sedan säger de att det är de sjuka som utnyttjar systemet.
Tyvärr går svenskarna ofta på dessa lögner och vi närmar oss ytterligare det 2/3-samhälle som borgarna vill ha, där den sista tredjedelen får en alldeles egen sovplats under centralbron och där det är fullt legitimt att spotta på sjuka människor, eftersom det var regeringen som började, med Husmark-Persson i spetsen.
"De nya skärpta riktlinjerna för sjukskrivningar ska bidra till att betala regeringens skattesänkningar. Det säger socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson." SvD 2007-08-15

Idag pratar man om ändringar av sjukförsäkringen bl.a. Vilken sjukförsäkring undrar jag då. DU betalar varje månad in premier till denna sjukförsäkring. När du bli sjuk får du intet, för de pengarna behövs till skattesänkningar bl.a. Har du "tur" kan du få socialbidrag, men det är ett lotteri för sig och det är inte helt otroligt att du tvingas flytta hem till dina barn, dina föräldrar, någon bekant eller till en trappuppgång. Bor du hos ngn bekant är det heller inte omöjligt att viss betalning sker i "natura". Detta beror såklart på vilka bekanta man har och vilket kön man tillhör.

http://blogg.aftonbladet.se/politikerkollen/2010/09/goran-persson-hjalper-sahlin

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/debatt-om-ett-delat-sverige-1.1169282




Läs även andra bloggares åsikter om Försäkringskassan Sjukförsäkringen Utförsäkrad Moderaterna Alliansen (sd) kärnkraft val 2010 val2010

intressant.se

1 kommentar:

  1. SD kommer att landa på cirka 7%! Så det kommer bli verkligen spännande och se hur blivande regering ska bli.

    Ärlighet varar längst, det vet vi alla.

    SvaraRadera