onsdag 8 december 2010

Sverige visar sitt fula anlete

Ja, vad mer kan man säga efter de turer som varit med Assange och Wikileaks.
 
Vi har en man som efterlyses internationellt för att denne skall komma in till förhör. Han är anklagad för våldtäkt efter att ha haft sex med två kvinnor som "givit samtycke". Detta har de erkänt.
Händer det ofta att denna typ av händelser leder till en internationell efterlysning?
Händer det ofta att detta bevakas av USA och att USA:s försvarsminister är nöjd med att han gripits?
 
Självklart är det så att kvinnorna är med i en "komplott". Frågan är bara om de gick med före eller efter den aktuella sexakten. Det är ju inget nytt och okänt fenomen att det är farligt för män i Sverige med s.k. "one-night-stands", eftersom risken är stor för en anmälan om våldtäkt dagen efter.
 
I det aktuella fallet är det svårt att veta exakt, eftersom vi endast får del av det som publiceras i media. Det hör inte till vanligheten att vi genom media erhåller hela sanningen, och ibland saknas sanninsghalt helt.
Dock verkar vi kunna vara säkra på att det förekommit en sexakt och att alla inblandade parter varit minst lika pådrivande. Kanske kan ena eller båda kvinnorna ha varit mer pådrivande eftersom de sett det som en "trofé" att ha haft sex med Assange.
 
Assange visste tyvärr inte att denna typ av förhållanden är farliga i Sverige, eftersom vi saknar ett väl fungerande rättssystem, vilket blir tydligt nu.
 
Ja, vad ska man få ut av allt detta?
Ask nekar till att USA styr Sverige som en marionett. Skulle hon erkänna om så var fallet?
Ny nekar till inblandning från politiskt håll. Skulle hon erkänna om så var fallet?
Carl Bildt nekar till allt, i vanlig ordning. Jag håller dock med om att han inte är en pudel. Pudlar är faktiskt snälla djur och det är en skymf mot dem att jämföras med Bildt.
 
VISA, MasterCard, Paypal, Amazon m.fl. fryser Assanges tillgångar på ett ögonblick, mer eller mindre samtidigt, precis som om någon tryckte på en knapp. Ingen inblandning från USA:s sida, såklart.
Vill man bojkotta så bör man sluta betala med kort utan köra kontantlinjen, avsluta eventuellt konto på PayPal och INTE göra några köp på Tradera, Amazon eller Ebay. Särskilt nu i julhandeln.
 
Vi har alltså en man som är misstänkt för våldtäkt och denne skall in till förhör. Detta leder till ovanstående aktioner. Är det rimligt? Är det normalt förfarande för alla som misstänks för brott?
Är det proportionerligt?
Man får lätt uppfattningen att Assange skulle ha begått folkmord eller liknande med den jakt som varit efter honom.
 
När man fortsätter att förneka en komplott/konspiration, så avslöjar man sig istället genom sina handlingar. Med allt som hänt, vore det mycket märkligare om det inte var en konspiration, samtidigt som justitiedepartementet ägnat sig åt spionage och landsförräderi åt USA, med departementschefens medgivande, utan Riksdagens godkännande eller vetskap. Det centrala var att undanhålla information från Riksdagen.

KU ska nu utreda Ask&C:o. Vi vet ju vad det brukar leda till. Ingenting.
Det är som vanligt i landet Ingenstans. Är du tillräckligt högt upp när du begår brott, så händer ingenting. Är du ett hot mot "moderlandet" så behövs bara minsta lilla misstanke för att hela världens polismakt ska jaga dig. Synd om tjejerna dock som används för USA:s syften.
Är du bara en vanlig medborgare, ska du häktas, vänta på rättegång, straffas, kastas till vargarna osv.
 
Är rättssystemet rimligt? Är det proportionerligt?
 
 
 
Forum för överskuldsatta: Svenska Gäldenärsföreningen Fresh-Start

1 kommentar:

  1. Jag har sagt det tidigare.
    Moralkompassen perkar i fel riktning.

    Kapitalet styr utvecklingen till fullo.

    Precis som du säger vad är rimligt? Knappsat det som skett.

    NoCash

    SvaraRadera