onsdag 6 oktober 2010

Försäkringskassan eller Sjukkassan? En sjuk kassa är det i alla fall.


http://www.aftonbladet.se/wendela/article7908495.ab
Jag upplever det väldigt befogat att fundera över vad de ska heta. Idag heter de officiellt Försäkringskassan, men de handlägger inte så mycket försäkringar. Inte heller sjuka hjälper de, men Försäkringskassan är ju väldigt sjuk, så Sjukkassan passar i alla fall bättre än Försäkringskassan.

Poängen med dem är att de ska administrera en försäkring som har försäkringsvillkor och som försäkringstagaren inbetalt premier till, på ett eller annat sätt. När det är dags för den försäkrade att göra en skadeanmälan, meddelar man helt sonika att vi gör en helt annan bedömning än vad din läkare gör. Inte heller gör vi en bedömning utifrån en verklig situation, utan vi har mallar där perfekta situationer upptas. Vi gör inga avsteg från dessa, såsom ett besök i verkligheten, eller utifrån verkliga händelser.

Inte heller har den numer sjuka kassan några som helst intentioner att ändra sin tillämpningspraxis så att det stämmer med rättspraxis. Man fortsätter att köra en GSG (går det så går det), hela vägen. Att Regeringsrätten i ett fungerande rättssamhälle styr rättspraxis i dessa frågor, spelar ingen roll eftersom vi i Sverige saknar just ett fungerande rättssamhälle, vilket den sjuka kassan numer gladeligen visar.

Fast nu kom jag på vad de ska heta - Den Sjuka Kassan, fd. Försäkringskassan.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7906085.ab
Och så har vi fått nya ministrar, eller bidragstagare även kallat och i sjukhetens tecken väljer man en person som minister över sjukförsäkringarna som är ett ännu sämre val än Husmark-Persson. Kristersson har på kortast möjliga tid försämrat socialtjänsten i Stockholm, på ett sätt som får andra väldsherrar att framstå som korgossar. Visserligen gynnar det de mest utsatta i Stockholm, men det drabbar många, många fler i hela landet. För att inte tala om alla hans fastighetsaffärer i Stockholm, med attraktiva kontrakt med förmåner, utan väntetider (kö).

Kanske var det så att han fick sparken från Stockholm Stad? Det är i så fall en eloge till dem, men tyvärr blir det som vanligt när man är så högt i pyramiden - man knuffas ett steg snett uppåt.

Jag vet inte om de förväntar sig att jag ska ha förtroende för dem, eller om de gett upp och att de låter sitt väljarförakt blomma ut i all sin prakt...





Läs även andra bloggares åsikter om Sjukförsäkringen Moderaterna Alliansen  Försäkringskassan Sjuka Kassan Ulf Kristersson Sjukkassan

intressant.se



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar