måndag 28 juni 2010

Kronofogden, kronofogden, kronofogden... *suck*

Vad är det egentligen för fel på den myndigheten?
Nu drar de till Almedalen och ska försöka förklara att alla erfarenheter människor har av dem är fel. T.ex. säger de att de inte är partiska, de brinner inte av att driva in pengar. De vill skapa balans i ekonomin. Precis som borgarna bör de inte använda ord som de inte förstår. Balans är ett sådant ord. It's a no no, helt enkelt. It doesn't work!

Frågan är vad det är för balans i att det är samma förbehållsbelopp när man är en vuxen i familjen, som när man är en vuxen med fyra barn? Behöver barnen inte mat? Inte så noga kanske. Detta kallar myndigheten balans och opartiskhet.
När man så förstår lite av deras värderingar av dessa så fina ord, så förstår man snart att det inte är möjligt att tro på vad de säger. De hittar nämligen OFTA på helt egna innebörder av svenska ord, innebörder som INTE står att återfinna i Svenska Akademiens ordlista, eller i det svenska folkets vokabulär. Ur gruppen svenska folket, har jag på eget bevåg exkluderat anställda inom myndigheten, främst för att de liksom andra myndighetsutövare, står vid sidan av eller ovan resten av svenska folket. Möjligen blir de en av oss när de slutar eller går i pension.

När så myndigheten gör på detta sätt, hur man formulerar sig och syftet till att man är där, bli jag lite mer bekymrad. Är det så viktigt för dem att försöka övertyga människor om deras godhet, när deras handlingar visar på motsatsen, att man måste åka på turné och hålla tal? Vore det inte bättre om man började föra en mer mänsklig handläggning, behandla människor som människor och sluta ta parti för borgenärssidan i alla lägen?

Kanske hänger det samman med att högt uppsatta tjänstemän inom Kronofogden, även arbetar för Inkassobranschen?
Vad vet jag? Jag är ju bara en människa som sett deras handlanden "in action" många gånger...

Det stora problemet är att myndigheten saknar självinsikt, man ser inte hur man straffar människor och väldigt många gånger barn och då är det inte lätt att ändra på sig. Myndigheten tycker ju att de agerar rätt.

Sedan är det tveksamt om det går att tro på bedömningar om dem, som är gjorda av dem själva.

Sedan är det lite väl magstarkt att de talar på seminarium som hålls av BRIS, när myndigheten troligen är den enskilt största myndigheten som kränker barnens rättigheter, enligt Barnkonventionen och Lissabonfördraget. Kanske ligger Migrationsverket före. Migrationsverket är i vart fall den enda utmanaren på inte så smickrande posten, men ack så åtråvärd för myndigheterna. Å andra sidan är ju socialborgarrådet från Sthlm med och där kan vi snacka om att kränka rättigheter.

Kanske är Almedalen ett event av politiker och intresseföreningar, för politiker och intresseföreningar? Det är nog inte meningen att vanligt folk ska komma dit och lyssna. Möjligen några ö-bor då, men de är väl så less på skiten, att de vill hålla sig undan så långt det går. En klubb för inbördes beundran helt enkelt.

Läs gärna vad Mannan skriver.
Kronofogdens pressmeddelande.
BRIS seminarium.

Och glöm inte - SPARA inga pengar om du har utmätning. De utmäts förr eller senare. Om du lägger undan t.ex. 100kr per månad, så kan de när som helst utmätas. Jag glömmer aldrig den ensamstående mamman, som hade stående överföring på 500kr till ett sparkonto. Kontot var f.ö. tomt eftersom hon alltid tvingades ta ut pengarna veckan före barnbidraget. Så även denna månad, men nu hade kontot spärrats inkl. bankkortet, eftersom Kronofogden tagit pengarna och spärrat kontot. Allt detta när hon skulle betala för barnets blöjor i kassan. Det blev bara till att lämna grejerna i kassan och lämna stället. Det är BALANS, Det är OPARTISKHET. Det är att INTE JAGA MÄNNISKOR...



Läs även andra bloggares åsikter om högerpolitik Almedalen välfärd utsökning utmätning kronofogden umgänge umgängesbarn BRIS

intressant.se



Creeper


MediaCreeper

1 kommentar:

  1. Det största problemet med Kronofogden är att hela deras organisation består av trångsynta byråkrater. Som i sin tur inte bryr sig om den riktiga verkligheten, där de skuldsatta lever.

    Bra inlägg, förresten!

    SvaraRadera