onsdag 30 juni 2010

Gör bankerna rätt för sig? När då i så fall?

Det finns ett evinnerligt tjat om att man ska "göra rätt för sig". Detta tjat har lett till att det finns lika många uppfattningar om vad detta innebär som det finns innevånare i detta land.
Bankerna har i vart fall en klar uppfattning vad det innebär för dem att göra rätt för sig. Föga förvånande har man en annan uppfattning när det gäller kunder som ska göra rätt för sig. Denna ordning är mycket starkt etablerad och befäst på alla sätt. T.o.m. så stark att statens myndigheter anser sig ha uppdraget att driva denna uppgift helt självständigt in absurdum.

Att man skiljer på göra rätt för sig från bankens sida, jämfört med från kundens sida är egentligen inget nytt och stöds väldigt hårt av dagens regeringspartier. Trots att man egentligen inte kan definiera det "rätta", vet man att dagens ordning i vart fall inte får ändras. Vi får inte störa ordningen på marknaden, eller snarare oordningen. För någon j*la ordning är det inte. De starkaste motivrarna mot en förändring är föga förvånande Moderaterna i allmänhet och Moderaterna i civilutskottet i synnerhet.

Hänger det samman med aktieinnehav i banker eller med faktum som att inkassochefer är trogna moderatväljare?

Eller som informationschefen på Alektum Inkasso så vackert sade - "det handlar inte om att ha rätt, det handlar om att få rätt". Att vinna processen är viktigast, oavsett om man har rätt eller fel i sak - det kära vänner är att göra rätt för sig, sett från bankernas och inkassobolagens synvinkel.

http://www.e24.se/pengar24/din-ekonomi/bank-och-forsakring/svart-fa-ratt-mot-banken_2152813.e24



Läs även andra bloggares åsikter om Alektum Inkasso Moderater Kronofogden Banker Regeringen val 2010 val2010

intressant.se

1 kommentar:

  1. "Det handlar inte om att ha rätt, det handlar om att få rätt" ....Peter Hellman på Alektum, en av Sveriges mest föraktade likskändare, raljerar i sin blogg om hur man lurar en skuldsatt att betala en skuld han inte är betalningsskyldig till, genom att utnyttja dennes okunnighet i juridik.

    Fy fan.

    SvaraRadera