onsdag 10 augusti 2011

Skriv inte på delgivningen om betalningsföreläggande!!

Numer uppmanar jag ALLA jag hjälper eller möter att ALDRIG skriva på delgivningar.
 
Anledningen är att systemet är sjukt och inte till någon som helst fördel för gäldenärer.
 
Jag har själv alltid skrivit på dessa och tar upplysningen på handlingen på orden, dvs att man endast skriver under på att man tagit emot handlingen.
Man har sedan en tid på sig att komma med invändningar. Som gäldenär har man 10 dagar, vilket har visat sig är väldigt lätt att glömma, beroende på tid på året, dödsfall i familjen etc. Normalt har man i andra sammanhang ca 3-5 veckor på sig, men i samband med betalningsförelägganden har man endast 10 dagar.
Det ska nämnas att borgenärer ofta har minst 2 veckor på sig för yttranden när det gäller kronofogden. De har även lätt att få till förlängd tid, vilket är mycket svårare för en gäldenär.
 
Enda sättet att någorlunda jämna ut skevheten är att helt sonika låta bli att skriva på några delgivningar och helst vänta så länge att det blir aktuellt med spikning. Då får man i vart fall några veckor på sig att komma med en invändning och på det sättet kan man minska risken för att felaktiga fordringar fastställs som riktiga och man får ett utslag emot sig som i värsta fall kan följa med resten av livet, även om man från början inte hade skulden alls.
Hinner man inte få in invändningen på 10 dagar, är det kört. Vem som bestämt detta vet jag inte. Jag gissar på Riksdagen, men skulle inte bli förvånad om det är Kronofogden själv.
 
Sjuka, sjuka system som är allt annat än opartiskt.
 
Läs även andra bloggares åsikter om inkasso kronofogden betalningsföreläggande delgivning
 
intressant.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar