torsdag 7 juli 2011

Är Polis och Åklagare rekryterare till den undre världen?

Polis och åklagare - Vill de egentligen ha uppgörelser i undre världen? Om så, är det för att upprätthålla sin egen existens?
 
En person stjäl en iPhone, värd ca 6000kr. Inom loppet av ett par timmar har den sålts till en hälare för 1600kr. Stölden anmäls och telefon samt simkort spärras. 
Tjuven namnges och dennes bostad uppges.
Ganska enkelt skulle man kunna hitta tjuven, hälaren och dessutom som en "bonus" kunna ta någon för narkotikabrott.
 
Skönt kan man tycka, men....
 
Polis och åklagare är av annan uppfattning och fallet läggs ner efter ca 1 vecka.
Kanske tänker man sig att man bäst gör upp detta "man mot man".
Kanske tänker man sig att förtroendet för polisen redan är så lågt, så det är ingen idé att spilla tid på dessa anmälningar.
 
Sagt och gjort, så kanske det blir aktuellt med att märka någon i denna soppa. Antingen genom "vanlig" misshandel, med bultpistol eller vanlig hederlig pistol. 
En arm, ett ben, en fot, ett knä? Ett öra kanske. Något som kan ge bestående men, men inte döda. Ungefär så ser det väl ut och som det verkar sker detta med polisens och åklagarnas tysta medgivande.
 
Med tanke på att offret inte tidigare varit del av den undre världen, har man kanske också, från polisens sida, hjälpt till att rekrytera en person som vill utkräva hämnd. 
 
Och det är inte ett dugg konstigt att gängvärlden ökar, eftersom det verkar vara det enda sättet att beivra brott som begås. Polis och åklagare gör det ju inte.
 
 
 
 
 
Forum för överskuldsatta: Svenska Gäldenärsföreningen Fresh-Start



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar