måndag 31 oktober 2011

The world is listening...

Jag reflekterar över vissa fina (not) uttalanden som människor med lågt IQ gärna uttalar.
Nu senast var det Moderaternas Hans Wallmark ang. debatten om deras idéprogram. Jag fastnade för uttalandet "Vi var för lika rösträtt för män". I herrklubben kanske detta är fullt legitimt, men knappast en kamp för jämställdhet och jämlikhet.
Som vanligt är det så att översittarna själva inte märker när de utövar sitt översitteri.
 
Eftersom de lever i sin egen lilla värld förstår de inte heller vad de gör. Att de aktivt varit emot avskaffandet av apartheid innebär i deras värld raka motsatsen, eftersom "de stackars negrerna" annars kan bli utan jobb.
 
Men lite har vi väl ändå moderaterna att tacka för - de har ju trots allt infört slaveriet i Sverige.
 
Till synonymordlistan: Moderat - empatilös, människohatare, översittare, befriad från sunt förnuft, människa som ej bör skaffa barn för att skona sin tänkta avkomma.
 
Nazismen och nazisterna är förbjudna, varför förbjuder man inte moderater?
 
Och sedan får personalen på akuten överfallslarm och så får de inte bära halsband för att inte bli strypta.
Ingen som funderat på att korta ner väntetiderna så att frustrerade, rädda och oroliga barn och föräldrar kan få vård inom rimlig tid?
 
Vi är glada för att Uppdrag Granskning äntligen tittar på hur man blir behandlad när man kommer i kontakt med socialtjänsten och hur godtyckligt ett omhändertagande kan vara. Det kan omöjligt vara så många misstag som sker inom denna förvaltning, det måste vara så att en stor del av handläggarna njuter av att förstöra familjer. Det finns fall där omhändertagande är nödvändigt men alldeles för ofta är det felaktiga omhändertaganden.
 
Och så är det också den s.k. vanvårdsutredningen. Först skulle drabbade få ersättning, sedan ändrade sig någon (moderaterna i regeringen?), men de fick sedan backa p.g.a. den åsiktsstorm som följde. Tyvärr har man satt en gräns. Barn som misshandlats efter 1980 får ingen upprättelse.
Vad som än värre är, är det faktum att ingen verkar vara intresserad av att stoppa nyinflödet av ärenden till liknande utredningar.
Barn fortsätter att utsättas för samma eländiga behandling som man gjorde då. Hur ska man lösa det? Man verkar ju som sagt inte vara intresserade av att få stopp på skiten, så det får väl helt enkelt tas på löpande konto. Lidandet kan inte mätas så det skiter man i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar