onsdag 4 maj 2011

Sverige - nu i hämndbranschen

Sverige hämnas dock inte för oförrätter som begåtts mot Sverige, utan vi hjälper andra länder att hämnas. I nuläget är det USA som fått hjälp.
 
Det har sagts att det är ett krig mot terrorism, en kamp för att föra ansvariga för 11 september inför rätta. Detta har visat sig felaktigt. Det har handlat om en ren hämndaktion, där man sökt upp och avrättat en obeväpnad man istället för att föra honom inför rätta.
 
Många kan säkert tycka att han fick vad han förtjänade, men frågan är om man inte då samtidigt gör samma sak som bin Laden gjort.
 
Oavsett vilket är fakta i detta fall att bin Laden avrättades utan föregående rättegång, varför hans skuld inte kunnat fastslås. Det är väl egentligen inte ens säkert att det är han som låg bakom attackerna. Fakta som presenterats visar inte på denna skuld och även om han tagit på sig skulden så innebär ju inte det att han är skyldig. Inte ens i USA räcker det som bevis för skuld, dvs att någon erkänner. Tomas Quick är ju ett ganska känt sådant fall här i Sverige.
 
Även om han är skyldig, så undrar jag om Sverige plötsligt lovprisar dödsstraffet, så till den grad att vi vill hjälpa till att få det genomfört. Även om många stater i USA tagit bort dödsstraffet så verkar det vara nationell samsyn kring att utföra dödsstraff, utan föregående domstolsprövning.
 
I Sverige lovprisar vår utrikesminister att dödsstraffet genomförts och frågan är vilket land han egentligen företräder.
 
Läggar man dessa ägg i samma korg och samtidigt väger in det faktum att Svenska regeringstjänstemän tillåts lämna hemliga dokument till USA, med medvetet undanhållande från Riksdagen, så är det svårt att låta bli att undra om det är svenska regeringen som styr landet eller om det är USA:s regering.
 
Har Sverige förminskats till en amerikansk delstat, utan egen suveränitet?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Forum för överskuldsatta: Svenska Gäldenärsföreningen Fresh-Start
 
 "Svaranden - som i och för sig hade vettiga poänger - men som inte alls kunde föra sig i rättssalen och dessutom hade uppenbara svårigheter att förstå det perfekt logiska i att de 200 kr han hade betalat fem år tidigare nu innebar att han var tvungen att betala ytterligare 15 000 kr (visst är juridiken vacker?) - fick nu för första gången lära sig skillnaden mellan att ha rätt (vilket han hade) och att få rätt (vilket jag fick, inklusive ersättning för rättegångskostnader för min eminenta arbetsinsats inför rätten). Muhahaha." Peter Hellman, informationschef Alektum Inkasso