torsdag 6 januari 2011

Miljöminister Carlgren skiter i lagstiftningen och EU-kommisionen

Och så fortsätter det...
 
Miljöminister Carlgren mörkar EU-kommisionens skrivelse till Riksdagen, så att deras uppmaning inte tas i beaktande i beslutet om vargjakten.
Sedan får han Naturvårdsverket att "hålla" alla överklaganden som ska vidare till Förvaltningsrätten, så att de inte ska kunna fatta beslut innan jakten startar.
Jakten och överklagandena hänger ju lite på håret, dvs om man lyckas förskjuta överklagandena några dagar så hinns det inte med innan den 18 januari, då jakten troligen avslutas, eftersom det inte tar mycket mer än ett par dagar att slakta 20 vargar.
 
Migrationsverket anser inte att en pojke som är 17år och ensamkommande flyktingbarn, behöver en vinterjacka. Förvaltningsrätten dömde såklart till pojkens fördel, men Migrationsverket som inte är helt till freds med att barn och flyktingar har behov och rättigheter överklagade ärendet. Troligen hoppas de på att ärendet inte skall vara avgjort innan vintern slutar så slipper de köpa någon vinterjacka i alla fall.
 
Sverige har beslutat att inte återsända asylsökande till Malta, men det struntar Migrationsverket helt i. Business as usual alltså. Verkets generaldirektör var kallad till utskottsförhör, och vi får väl se om det leder till någon ändring. Troligtvis inte.
 
Oroligheterna och krigen i Afghanistan och Irak fortsätter, men migrationsverket anser fortfarande att det inte är krig i vare sig Afghanistan eller Irak.
 
Nya regler och lagar har tillkommit avseende kreditgivning. Lagstiftaren har lagt ner mycket tid på att utreda detta. Det mest intressanta är att förändringarna inte kommer att rätta till problemen på något sätt. Inget nytt under solen, men det är som det brukar vara och se bara på skuldsaneringslagens s.k. ändringar.
 
Sedan ska vi ALDRIG glömma den största floppen i alla tider - Avregleringen av elbranschen. Elbranschen är idag ett rent och skärt bedrägeri mot sina s.k. kunder. Är det någon skillnad på en elräkning och en s.k. bluffaktura?
 
 
Forum för överskuldsatta: Svenska Gäldenärsföreningen Fresh-Start